Volgers

dinsdag 18 augustus 2015

Butterfly Dreams

Hallo lieve volgers en bezoekers van mijn blog,

Het is alweer dinsdag en het weekend is om gevlogen. Gisteren mocht ik weer een kaart plaatsen op het Copic Benelux blog en vandaag zet ik hem hier neer voor jullie.

Ik ben de laatste tijd erg op haren gefocust, dit denk ik omdat ik dit best moeilijk vind. En als ik het heel erg vaak oefen, wordt het misschien op een gegeven moment wat makkelijker. En ik heb nog wel eens last van een te "zware" hand. Hierdoor krijg je tijdens het flicken bij de haren wat dikkere streepjes.

Na lang zoeken heb ik een mooie digi gevonden met een flinke haarbos. Deze is van Make it Crafty en heet Phoebe. Het was flink wat werk, maar ben wel erg tevreden over hoe ze geworden is.

Zoals jullie weten begin ik altijd eerst met de huid en dat is bij deze digi niet heel anders. Ik heb ook weer mijn favoriete huidskleurcombinatie gepakt. Het blijft toch de beste combinatie voor mij om mee te werken. De combi is: E0000-E000-E00-E21-E11-E04. Ik probeer natuurlijk ook nog wel eens andere combinaties voor de uitdaging, maar tijdens relaxed kleuren pak ik toch meestal deze. Ook voor de haren heb ik een lievelings combinatie, maar die wissel ik iets makkelijker aan de hand van het plaatje dat ik kleur. Maar sinds ik deze combinatie ken, ben ik er wel helemaal weg van. Dank je wel Diny dat je deze combinatie hebt gedeeld met mij. De combinatie is: YR04-YR07-E08-E09-E29. De kleuren komen onderaan deze post ook nog een keer te staan.


Ook ben ik weer aan de slag gegaan met de airbrush. Het is toch wel erg leuk om mee te werken en zo je eigen achtergronden te creëren. Ik heb een mask gebruikt van Crealies en hier met de kleuren YR09-YR04-Y17-Y15-Y06 geairbrushed. Ik vond het wel een hele leuke en had ook gelijk een idee ermee. Met de Silhouette heb ik een sjabloon gemaakt met vlinders die wegvliegen en heb hier de kleur V25 voor gebruikt om te airbrushen. Deze vond ik erg mooi om hierbij te gebruiken.


Eenmaal de achtergrond geairbrushed en de digi uitgesneden en opgeplakt, had ik natuurlijk nog een tekst nodig. Ja en wat doe je dan als je een leuke tekst in je hoofd hebt, maar niet de juiste stempel kan vinden of helemaal niet hebt? Juist, dan open je een Word document en maak je er zelf een ^.^ Ik vond de tekst butterfly dreams wel erg leuk. Ik heb een leuk lettertype opgezocht en deze op linnenkarton uitgeprint. Dan is de tekst wat steviger. Nog wat leuke vlindertjes ernaast en klaar is ie.


En dit is dan het eindresultaat van het geheel. Het is nogsteeds een beetje wennen om met de airbrush te werken, omdat ik het zolang zonder heb gedaan, maar het wordt steeds leuker. Nog even en ik kan niet meer zonder hihi.


Dan hieronder nog even de gebruikte Copic kleurtjes:
Huid: E0000-E000-E00-E21-E11-E04
Haar: YR04-YR07-E08-E09-E29
Ogen: BG11-BG15-BG18
Oogschaduw: V00-V01-V15
Lippen: R24-R29-R39
Zon met airbrush: Y06-Y15-Y17-YR04-YR09
Vlinders met airbrush: V25

Ik hoop dat jullie weer een beetje geïnspireerd zijn door mijn post en wens jullie een fijne dag en een goede week. Tot de volgende keer weer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog. Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat, ik vind het altijd leuk om te lezen wat mensen van mijn kaarten vinden.
lieve groetjes Alexandra