Volgers

Copic Cursussen ECCPHallo Copic liefhebbers,

De cursussen worden gegeven door  Copic Instructors en door enkele officieel opgeleide Regionale Copic Teachers.

Alexandra van den Berg  -  email: mohlexie@gmail.com  (Spijkenisse Zuid-Holland)

Cordine van der Touw  -  email: Cvandertouw@online.nl  (Schiedam Zuid-Holland)

Saskia Smits -  email: ssmitscopicteacher@gmail.com  (Veghel Noord-Brabant)


De leiding van het programma blijft in handen van Europees Instructor Diny Sprakel.

Enkele Nederlandse Copic Instructors hebben een vijftal Copic cursussen ontwikkeld , die elk 3 uur duren .

Per cursus komen een aantal Copic-technieken aanbod.  Iemand die aan de eerste vier onderdelen  heeft deelgenomen en flink heeft geoefend , mag zich aanmelden voor de diplomering tot Europees Copic Coloring Master (afgekort ECCM).

 Winkeliers kunnen een van ons uitnodigen om in hun winkel of andere locatie de cursus te komen geven. Prijzen en voorwaarden worden op aanvraag toegestuurd.

In principe werkt de cursist met eigen Copic Markers, tegen vergoeding kan men gebruik maken van de markers van de docent . We geven de voorkeur aan gebruik van de eigen markers van de cursist, dit om de cursusprijs  zo laag mogelijk  te houden en om je een goed kleurresultaat te laten krijgen met je eigen set markers.  We geven natuurlijk ook advies om deze eigen markersets te optimaliseren.  Voor aanvang van de cursus krijg van de winkelier of docent een overzicht van de te gebruiken markers. Tijdens de cursussen wordt gewerkt met techniek- en inkleurkaarten,  deze zitten bij de cursusprijs inbegrepen. Daarnaast wordt er digitaal extra informatie aangeboden.  Deze zijn op A5 formaat, de winkelier verkoopt hiervoor opbergmapjes.

Daar staat ook informatie en contactgegevens van de Regionale Copic Docenten

1.  Basiscursus. Bestemd voor de beginnende Copic gebruiker of degene die overweegt ze aan te schaffen. Er is geen kleurervaring vereist. We adviseren iedereen deze zeer belangrijke cursus te volgen, ook al kleur je al een tijdje.
Onderwerpen: 
a. Wat is een Copic Marker, keuze van papier en inkt.
b. kleurtechnieken met Copics.
c. basiskleurtechniek van  gezichten.
d. basiskleurtechniek van haren.
e. basiskleurtechniek van kleding met toepassen van eenvoudige schaduw.


2.  Gevorderdencursus. Bestemd voor Copic gebruikers, die al langer kleuren en een aantal technieken willen verbeteren of uitbreiden. Voor deelname is het beheersen van de basiskleurtechnieken vereist.  Ook geschikt voor Copic Designers die hun technieken willen ophalen/verbeteren.  Voorwaarde om deel te nemen is de Basiscursus of een vrijstelling hiervoor van de Instructor.
Onderwerpen: 
a. Aanbrengen van schaduwen en highlights met behulp van speciale hulpmiddelen.
b. Kleuren van verschillende haartypes (krullen, glad etc.), Kleurcombinaties  voor haren. 
c. Wereldgezichten (kleuren van bruine, gele en rode huid).
d. Schaduw aanbrengen rondom een afbeelding.


3.  Speciale techniekencursus 1 .  Bestemd voor Copic gebruikers, die al langer kleuren en een aantal speciale technieken willen leren. Voor deelname is het beheersen van de basiskleurtechnieken vereist. Ook geschikt voor Copic Designers die hun technieken willen uitbreiden. Voorwaarden gevolgd hebben van de Basis- en Gevorderdencursus. Afwijking hiervan alleen met toestemming van de Instructor.
Onderwerpen: 
a. Het kleuren van plooien.
b. Confetti-schaduw onder en rondom een afbeelding.
c. Distress-techniek met Copic markers.
d. Feathertechniek,  en het gebruik en blenden van complementaire kleur


4.  Speciale techniekencursus 2 .  Bestemd voor Copic gebruikers, die al langer kleuren en een aantal speciale technieken willen leren. Voor deelname is het beheersen van de basiskleurtechnieken vereist. Ook geschikt voor Copic Designers die hun technieken willen uitbreiden.  Voorwaarden gevolgd hebben van de Basis- en Gevorderdencursus. Afwijking hiervan alleen met toestemming van de Instructor.
Onderwerpen: 
a. Scandinavische kleurtechniek (aquarel).
b. Realistisch haren kleuren.
c. Kleuren van wit.


5.  Speciale techniekencursus 3: Artistieke technieken met Copics.
Bestemd voor  de Copic gebruiker die  Copics op een andere manier, dan voor het inkleuren van stempelplaatjes,  wil gebruiken. Er is geen kleurervaring vereist. Er wordt gewerkt met de air brush, refills en activator.  Diverse stempel- en achtergrond technieken komen aanbod. Het is aan te raden de eigen compressor mee te brengen, als men deze bezit. (draag oude kleding i.v.m. eventuele vlekken).
Onderwerpen: 
a. Gebruik en toepassing van de air brush ( o.a. werken met sjablonen en masks)
b. Verschillende achtergrondtechnieken.
c. Stempeltechnieken met Artsy stempels.


Diplomering/certificering  Europees Copic Colouring Master (in Papercrafting)
We bieden het unieke ECCP  cursusprogramma aan,  met als afsluiting een diplomeringsmoment, waarop je kunt laten zien dan je echt goed met Copics kunt kleuren en de meest bekende Copic kleurtechnieken voldoende beheerst.  Na het doorstaan van de proef mag je jezelf een  Europees Copic  Colouring Master noemen.  Alleen een Copic Instructor mag het examen afnemen.

Organisatie van deze Diplomering
1.  Je volgt de Basis, Gevorderden en Speciale technieken 1 en 2 cursus.  Dit wordt door de docent afgetekend op een lijst. 
2.  Je oefent de technieken in, zodat je ze perfect beheerst.
3. Je meldt je aan voor een diplomering,  je krijgt (veel) kleuropdrachten die je thuis moet uitvoeren, die tellen mee bij de beoordeling.
4. Je komt naar de diplomering en brengt het werk mee. Duur ongeveer 3 uur.
5. Voorafgaand aan de diplomering is er tijd om vragen te stellen of nog kleine dingen in te oefenen( ongeveer 1 uur).
6. Je kleurt de opdrachten die je krijgt in.
7. Het door jouw gemaakt werk wordt door jouw docent en door 2 andere buitenlandse Instructoren, onafhankelijk van elkaar, beoordeeld.
8. Je krijgt schriftelijk de uitslag van je test, is deze positief dan krijg je het diploma toegestuurd.
9. Is de uitslag nog niet positief, dan hoor je waar je nog aan moet werken en stuur je het verbeterde werk als nog naar de docent op. Dit wordt dan opnieuw beoordeeld. 


Nieuw begin 2013
Regionaal Copic Teacher RCT

Begin 2013 hebben we de eerste officiële Copic-docenten opgeleid.  Wij zijn niet in staat om in het hele Benelux-gebied deze cursussen te geven, daarom hebben we hulp nodig.  
De door ons opgeleide Copic-docenten mogen de bovenstaande cursussen in hun eigen regio gaan geven. Ze zijn verplicht met het ECCP programma te werken, overal zullen dezelfde ECCP cursussen worden gegeven, waarbij cursisten de lessen bij verschillende docenten kunt volgen.  Met een aftekenkaart worden de gevolgde lessen vastgelegd. 

Wij bepalen zelf in welke regio we docenten nodig hebben. Bij de keuze van geschikte personen zijn vanzelfsprekend de kleurvaardigheden van belang, maar een docent moet ook goed uit kunnen  leggen, tijd hebben en een goede uitstraling hebben.  
Om in aanmerking te komen als RCT, moet je eerst het diploma Europees Copic Colouring Master halen.  Voor de “docentvaardigheden” zetten we een training op. We verbinden wel strikte voorwaarden aan het docentschap, waarbij wij de kwaliteit zullen bewaken. 

Heb je belangstelling hiervoor, laat het ons dan weten.  Mail naar dsprakel@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog. Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat, ik vind het altijd leuk om te lezen wat mensen van mijn kaarten vinden.
lieve groetjes Alexandra