Volgers

maandag 27 april 2015

Karita

Hallo lieve volgers en bezoekers van mijn blog,


Voor vandaag heb ik voor jullie weer een afbeelding van Mitch Foust, genaamd Karita. Ik ben er 4 uur me bezig geweest, maar ben wel erg tevreden over het resultaat. Ik ben toch wel een groot fan van deze artiest. Ik ben dan ook erg blij dat ik zijn afbeeldingen mag gebruiken om mijn portfolio te maken zodat ik mijn vooruitgang in kaart kan brengen voor het kleuren met mijn Copics.

Maar dan nu de afbeelding van de dag. Sommige zullen hem al voorbij hebben zien komen op facebook hihi, dat is toch altijd sneller dan het blog, maar wilde hem hier toch ook laten zien voor de mensen zonder facebook.


De kleuren die ik heb gebruikt zijn:
Huid: E0000-E000-E00-E21-E11-E04
Haar: YR04-YR07-E09-E18-E29
Bont: W00-W1-W3-W5
Top + handschoenen: R35-R46-R59-G28
Broek: YG93-YG95-YG97-YG99-R37
Zwaard: E33-E35-E25-E29-R35-R46-R59
Spikes: N1-N3-N5
Flap: E31-E33-E35

Ik heb hier gebruik gemaakt van de techniek in mijn vorige video tutorial die ik hier gisteren heb laten zien, namelijk het creëren van schaduwen met complementaire kleuren.

Ik hoop dat jullie weer een beetje hebben kunnen genieten van mijn post en wens jullie een prettige Koningsdag toe. Tot de volgende keer weer.


zondag 26 april 2015

Video-tutorial: Het creëren van schaduwen met complementaire kleuren

Hallo lieve Copic fans,

Allereerst wil ik mijn nieuwe volgers welkom heten. Wat leuk dat jullie mij volgen en hoop dat ik jullie een beetje kan inspireren met mijn kaarten en kleurwerkjes.

Vorige week mocht ik weer een tutorial verzorgen voor het Copic Marker Benelux blog en deze wil ik ook graag met jullie delen. Het gaat over schaduwen creëren met complementaire kleuren. Het is een uitdagende techniek, maar wel een hele leuke, ook om toe te passen bij lichtere kleuren.

Eerst een kleine uitleg over complementaire kleuren. Complementaire kleuren zijn de kleuren die recht tegen over elkaar staan in de kleuren cirkel. Je hebt om te beginnen de 3 primaire kleuren: rood, blauw en geel. De secundaire kleuren zijn de kleuren die je krijgt bij het mengen van de primaire kleuren. Dit zijn dus de kleuren groen, oranje en violet. Nu heb je in totaal 6 kleuren (zie onderstaande kleurencirkel).


Hier zie je dan ook dat groen de complementaire kleur is van rood, violet van geel en blauw van oranje. Hier ga ik dan ook mee werken in de onderstaande video. Heel veel kijk plezier.


Zoals in de video gezegd, heb ik de rozen verder ingekleurd en staan ze hieronder.


Ik hoop dat ik jullie iets heb kunnen leren van deze tutorial en dat jullie lekker aan de slag gaan met jullie Copics.

Fijne zondag!!
donderdag 9 april 2015

DT Call op het Copic Marker Benelux blog!!!

Hallo lieve volgers en bezoekers van mijn blog,

Vandaag geen kaartje van mij, maar een oproepje. 
Wij (het Copic Marker Beneux team) zijn opzoek naar een nieuw DT lid.

Dus is kleuren met Copics voor jou een passie, wil je graag je mooie creaties laten zien, kijk dan snel op het Copic Marker Benelux blog wat we van je vragen en stuur een mail!!!


zaterdag 4 april 2015

Savah

Hallo lieve volgers en bezoekers van mijn blog,

Gisteren mocht ik weer wat plaatsen op het Copic Benelux Blog en wil het dan natuurlijk ook met julli delen. Het is weer een uitdaging geweest en heb hem dan ook stap voor stap gefotografeerd. Het is een afbeelding van Mitch Foust en heet Savah.

Zoals gewoonlijk ben ik met de huid begonnen. Dit omdat ik het best moeilijk vind om deze goed te krijgen en omdat als je eerst het haar doet, je kans hebt om de kleur van het haar je gezicht in te "trekken" waardoor je een rare vlek krijgt.

 Na de huid heb ik het haar gedaan en daarna de bikini en de sieraden. Ik heb ervoor gekozen haar een gouden bikini te geven. Dit vond ik wel passend bij deze mooie dame.

Vervolgens ben ik door gegaan naar het laken. Ja wat moet je die nou voor kleur geven. Toen kreeg ik een ingeving om te proberen er een parelmoerachtig laken van te maken.

De kussens was wat moeilijker omdat je toch verschillende kleuren wil hebben, maar het moet ook nog bij het geheel horen. Na lang denken en zoeken op google ben ik tot de volgende kleuren gekomen.

 En toen voor de grootste uitdaging van alles. De gordijnen. Wat een werk was dat zeg, nooit geweten dat er zoveel plooien in een gordijn konden zitten hihi, maar het is me toch gelukt om ze stukje bij beetje in te kleuren.

Eenmaal tevreden over de gordijnen, heb ik de vaas en de lucht achter haar een kleurtje gegeven.

 Nog even de vloer inkleuren, plaatje "matten" en hij is klaar om in mijn portfolio te stoppen. Of heb ik nog een plekje over aan mijn muur??

De kleuren die ik heb gebruikt voor deze afbeelding zijn:
Huid: E000-E00-E21-E11-E13
Haar: E07-E09-E18
Bikini: Y15-Y19-Y38
Sieraden: R46-YR24-Y26-Y32
Laken: W0-W1-W2-W3
Kussens: RV63-RV66-RV-69, BG02-BG05-BG07, V12-V15-V17, YG00-YG03-YG25, YR02-YR04-YR07, R24-R27-R29
Gordijnen: R05-R24-R46-R59-0(blender)
Lucht: B0000-B00-B01-B02
Kan: Y00-Y11-Y15-YR23
Grond: W00-W1-W3-W5, N3-N5-N7-N9

Ik hoop dat jullie een beetje genoten hebben van mijn post en dat ik jullie een beetje heb kunnen inspireren om de Copics te pakken en lekker te gaan kleuren. Ik wens jullie een prettige vrijdag, een goed paasweekend en tot de volgende keer.