Volgers

zondag 26 april 2015

Video-tutorial: Het creëren van schaduwen met complementaire kleuren

Hallo lieve Copic fans,

Allereerst wil ik mijn nieuwe volgers welkom heten. Wat leuk dat jullie mij volgen en hoop dat ik jullie een beetje kan inspireren met mijn kaarten en kleurwerkjes.

Vorige week mocht ik weer een tutorial verzorgen voor het Copic Marker Benelux blog en deze wil ik ook graag met jullie delen. Het gaat over schaduwen creëren met complementaire kleuren. Het is een uitdagende techniek, maar wel een hele leuke, ook om toe te passen bij lichtere kleuren.

Eerst een kleine uitleg over complementaire kleuren. Complementaire kleuren zijn de kleuren die recht tegen over elkaar staan in de kleuren cirkel. Je hebt om te beginnen de 3 primaire kleuren: rood, blauw en geel. De secundaire kleuren zijn de kleuren die je krijgt bij het mengen van de primaire kleuren. Dit zijn dus de kleuren groen, oranje en violet. Nu heb je in totaal 6 kleuren (zie onderstaande kleurencirkel).


Hier zie je dan ook dat groen de complementaire kleur is van rood, violet van geel en blauw van oranje. Hier ga ik dan ook mee werken in de onderstaande video. Heel veel kijk plezier.


Zoals in de video gezegd, heb ik de rozen verder ingekleurd en staan ze hieronder.


Ik hoop dat ik jullie iets heb kunnen leren van deze tutorial en dat jullie lekker aan de slag gaan met jullie Copics.

Fijne zondag!!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog. Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat, ik vind het altijd leuk om te lezen wat mensen van mijn kaarten vinden.
lieve groetjes Alexandra