Volgers

vrijdag 9 september 2016

kerstrood

Hallo allemaal,


Ik krijg regelmatig de vraag “wat is nu een mooie rode kerstkleur”. Nu ligt het er natuurlijk aan wat voor achtergrondpapier je hebt, maar de kleur die ik het meest gebruik voor de kerst zal ik jullie vandaag verklappen.

Als eerst zoek ik natuurlijk een leuk kerstplaatje op. Voor deze post heb ik er 1 gebruikt van Make It Crafty - Jolly Santa. Ik begin als ik rood ga kleuren altijd eerst met de lichtere delen van mijn afbeelding. Hiermee voorkom je dat je het rood in bijvoorbeeld je huid of in dit geval ook de witte delen van het kerstmanpak trekt. Ik ben dan ook met de huid, de baard en de witte delen van het pak begonnen.


Daarna is het de beurt aan het rood. Ik zal jullie stap voor stap laten zien hoe ik de kleur opbouw en hier een mooie warme kleur van maak. De kleuren die ik heb gebruikt voor het rood zijn van licht naar donker: R24-E07-E19 en voor de diepe donkere schaduwen de T7

Stap 1
Geef met de lichtste kleur aan waar je de diepste schaduwen wil hebben (dit doe ik zodat ik nog even kan zoeken waar ik deze wil plaatsen)


Stap 2
Zet met de T7 de diepste schaduwen er nu overheen


Stap 3
Ga met de E19 over de T7 heen en werk hem net iets verder uit (de T7 wordt op deze manier iets minder hard, maar je blijft hem wel goed zien)


Stap 4
Blend daarna voorzichtig de E19 met de E07. Neem maar een klein stukje van de E19 mee met blenden anders trek je de hele kleur weg.


Stap 5
Blend daarna de E07 met de R24. Neem weer een klein stukje van de E07 mee.


Aangezien ik meestal na 1 keer niet tevreden ben, herhaal ik de stappen 2 t/m 5 nog een keer zodat je net een diepere kleur krijgt. Hieronder de foto’s van de herhaalde stappen.


Als je dan de rest van het rood op de hierboven beschreven manier kleurt, is dit het resultaat.


De overige kleuren die ik gebruikt heb zijn:
Huid:E000-E00-E11-E04
Baard:W00-W1-W3-W5
Wit:W00-W1-W3-Blender
Zwart:C5-C7-C9-100
Gesp:Y32-Y26-YR23

En dit is het uiteindelijke kaartje dat ik heb gemaakt met deze geinige afbeelding. De kaart is gemaakt met een Shape Art mal van Dutch Doobadoo. Het papier is van Bo Bunny.
Let er wel op bij schaduwen dat je het licht van 1 kant laat komen. Gebruik eventueel een stukje mica met een zon erop getekend als hulpmiddel hierbij.

Ik hoop dat jullie lekker aan de slag gaan met het kleuren van kerstplaatjes en ben erg benieuwd wat jullie van de kerstrode kleur vinden.

Tot de volgende keer!zondag 4 september 2016

Wij gaan trouwen

Hallo lieve Copic fans,


Het weekend is al weer bijna voorbij en wilde nog even dit kaartje met jullie delen.
Ik ben de afgelopen tijd druk bezig geweest met de trouw kaartjes voor mijn zwager en aanstaand schoonzus. Nu houden ze gelukkig niet van de standaard kaarten, dus hadden ze aan mij gevraagd om de kaartjes te maken. Gelukkig waren het er maar 15 anders was ik nog wel even bezig geweest. Ze zijn ondertussen verzonden dus kan ik hem ook aan jullie laten zien. Ik heb een aardig vrije hand gekregen, op de kleurtjes na, maar dat vond ik niet zo'n probleem.


Ze waren helemaal weg van de stempel Geeky Love van Make it Crafty en die is ook erg leuk om voor zo'n gelegenheid te gebruiken. Omdat het een grotere bestelling was heb ik het niet stuk voor stuk gedaan. Ik ben begonnen om eerst van alle afbeeldingen de huid te kleuren. Daarna de haren, toen het pak en als laatste de jurk. Nu zou je denken dat je bij wit niet zoveel te kleuren hebt hihi, maar helaas. De jurk en de sluier waren het meeste werk.

Hieronder dan nog de volledige kaart


De kleuren die ik heb gebruikt zijn
Huid vrouw: E000-E00-E11-E13
Huid man: E000-E00-E11-E21-E04
Haar vrouw: YR20-E20-E23
Haar man: E13-E35-E18
Trouwpak: C3-C5-C7
Trouwjurk: C3-C1-C0-blender
Schoenen/lippenstift: R05-R06

Ik ga weer verder met kleuren zodat ik jullie de volgende keer ook weer wat moois kan laten zien!
Ik wens jullie een goede zondag toe met veel kleurplezier