Volgers

donderdag 25 juni 2015

Superschattig

Hallo lieve volgers en bezoekers van mijn blog,

Het is donderdag en het zonnetje schijnt. Vandaag wilde ik jullie dan ook trakteren op dit kaartje. Afgelopen maandag mocht ik hem al op het Copic Marker Benelux blog neerzetten. Ik ben blij dat het zonnetje weer een beetje terug is gekomen, want al die regen was maar niets.

Ik heb mijn kaartje in ieder geval een beetje in de zomerse stijl gehouden ^.^
Het is een digi van Mo's digital Pencil shop en hij heet Justin's ice cream. Omdat het jongetje met een ijsje staat vond ik het wel leuk om het ijsje van Dutch Doobadoo erachter te zetten. Ik heb met de scorpal streepjes gemaakt in het bekertje van het ijsje om er een beetje een echt ijsje van te maken. Voor de snoepjes heb ik plakpareltjes genomen. Dit lijkt wel een beetje op de snoepjes van een ijsje toch?


Het tekststempeltje is van Project NL. Dit is zo'n leuk nieuw merk, met Nederlandstalige teksten. Het achtergrondpapier met de sterren is van Carta Bella en die met de jeansprint is van Echo Park. Deze vond ik wel passend bij het plaatje dat ik had gekozen. 
De kleuren heb ik bij het papier gekozen. Ik leg dan mijn achtergrondpapier naast mijn kleurboekje en kijk welke kleurencombinatie het beste past bij het papier. De rand om mijn afbeelding heb ik gemaakt met een stans van MFT. Deze heeft zulke leuke stansen en ze doen het super goed.

Dan hieronder nog een close-up van de gekleurde afbeelding.


De kleuren die ik heb gebruikt voor deze afbeelding zijn:
Huid: E000-E00-E01-E11
Haar: E15-E27-E29
Overal: BG91-BG93-BG95-BG97-BG99
IJsje: E40-E42-E44-W00-W1-FRV1 (voor de snoepjes)
Hond: E31-E33-E35
Grond: W00-W1-W3-W5-W7-W8

De druppeltjes ijs heb ik na het inkleuren nog een keer wit gemaakt met een Molotow stift, ze waren een beetje blauw geworden hihihi.

Ik hoop dat jullie weer een beetje geïnspireerd zijn om met de Copics aan de slag te gaan en wens jullie een prettige dag. Tot de volgende keer maar weervrijdag 19 juni 2015

You're the coolest!

Hallo lieve volgers en bezoekers van mijn blog

Vorige week op die hele warme vrijdag was het mijn beurt om jullie proberen te verkoelen op het Copic Marker Benelux blog. Ik had daarom gekozen voor dit verfrissende plaatje, hihi. 

Het is Surfer Dad van Make it Crafty. Lekker met zijn Hawaii shirt, korte broek en flipflops. Laat de mannen vandaag maar strijken dan kunnen de vrouwen lekker van het zonnetje genieten, toch?

Ik heb de flipflops van Joy! erbij gezet, die vond ik wel toepasselijk. De tekst en de cocktail zijn van MFT.


Ik ben zoals gewoonlijk weer begonnen met de huid en heb hem dit keer iets getinter gemaakt dan normaal, om het een echte surfer te maken ^.^
In het Hawaii shirt, de korte broek en de flipflops heb ik gewerkt met de fluoriserende kleuren van Copics. Ik heb deze kleurtjes net in mijn verzameling opgenomen en ze zijn voor dit soort kaartjes echt geweldig. Ik kleur het liefst met een flick (veder) beweging. Dan lopen de schaduwen het mooist in elkaar over.


De kleuren die ik heb gebruikt zijn:
Huid: E00-E21-E11-33
Haar: E21-E25-E29
Hawaii shirt: Y19-Y15-FY1-YR04-FYR1
Korte broek: YG07-YG05-FYG1-FYG2
Slippers: FYR1-FYG1
Strijkijzer: W3-W1-blender-BG05-BG02-BG000-T6-T4-T2-T0
Strijkplank: C2-C4-C6-B04-B02-B00-B0000-RV0000-RV00-RV02

Het is een hele lijst met kleurtjes, maar het resultaat vind ik wel erg leuk.  

Dit was het dan weer voor vandaag, ik zal jullie niet langer binnen houden ^.^ en wens jullie dan ook een hele zonnige dag toe. Ik ga met mijn Copics de tuin in (wel onder een parasol hoor) en kijken hoe lang ik het vol hou ^.^ Tot de volgende keer maar weer en een heel prettig weekend.woensdag 17 juni 2015

Color me Janette

Hallo lieve volgers en bezoekers van mijn blog,

Vandaag weer een kaartje van mij op het blog om jullie te inspireren. Op 15 maart heb ik een tutorial geplaatst over het kleuren met de lichte kleuren van de Copics. Met dit plaatje heb ik dan ook deze kaart gemaakt. 
Ik heb het Spring Paper blok van Joy! Crafts voor gebruikt, omdat ik hier mooie lichte kleuren in zitten. 

De kaart vorm die ik heb gebruikt is de Label van Dutch Doobadoo. Hij blijft leuk, vinden jullie ook niet?


De digi is van Kenny K. en heet Color me Janette.


De kleuren die ik heb gebruikt om het plaatje in te kleuren zijn:
Huid:E000-E00-E21-E11-E13-E93
Haar: Y32-Y26-YR24
Lippen: E02-E04
Ogen: BG05-BG07-100
Jasje: V0000-V91-V95-W5
Broek: RV0000-RV000-RV11-RV32-N3
Shirt en schoenen: BG0000-BG10-BG13-C5
Marker: W00-W-W1-W3-RV000-RV11-RV32-N3
Boek: E21-E23-E25-E27

De bloemetjes zijn van Wild Orchid Crafts en de blaadjes zijn gemaakt met een mal van Joy! Crafts


Nog een gaatje gemaakt met mijn Crop-A-Dile, lintje erdoorheen en een bedeltje eraan en de kaart is klaar voor een verjaardag.


Ik hoop dat jullie weer een beetje geïnspireerd zijn geraakt en dat jullie weer lekker aan het kleuren gaan met jullie Copics.

Ik wens jullie een hele fijne dag toe en tot de volgende keer weer.


maandag 15 juni 2015

Born to be pampered

Hallo lieve volgers en bezoekers van mijn blog,

Vandaag weer een kaartje van mijn hand. Dit jaar is mijn nichtje 1 jaar geworden en daar hoort natuurlijk een speciale kaart bij, toch? Dus ik heb een super schattige digi uitgezocht van Mo's Digital Pencil Shop en heb deze ingekleurd met de meest roze kleur die ik maar kon vinden. Dit omdat het echt een meisje meisje is met een pittig randje. 

De digi heet Pampered en die heb ik natuurlijk ingekleurd met mijn Copics. De kleuren die ik heb gebruikt zijn:
Huid: E000-E00-E11-E13
Handdoeken: RV04-RV06-RV09
Komkommer: G000-G00-G02-G28-G29
Schaduw: RV000-RV00-RV02-Blender
Grond: W00-W1-W3-W5-W7-Blender

Ik heb er een CAS kaart van gemaakt, omdat ik vond dat de afbeelding er echt uit moest springen. Ik denk dat dit wel gelukt is.


Ik hoop dat jullie hebben genoten van mijn kaartje en laat zeker even weten wat je ervan vind.
zaterdag 13 juni 2015

Video tutorial: het creëren van schaduwen met grijstinten

Hallo lievevolgers en bezoekers van mijn blog,

Een aantal weekjes geleden heb ik op zondag deze videotutorial geplaatst op het Copic Marker benelux blog. Deze wil ik natuurlijk ook met jullie delen. De afgelopen keer heb ik het gehad over het creëren van schaduwen met complementaire kleuren. De keer daarvoor over het gebruiken van lichtere kleuren en het creëren van schaduwen hierbij. Dit keer wil ik het met jullie gaan hebben over het creëren van schaduwen met gebruik van grijstinten.

Vorige keer heb ik jullie verteld over de primaire en secundaire kleuren en daarbij ook over de complementaire kleuren. Maar alle kleuren bij elkaar zijn ook weer onderverdeeld in koele en warme kleuren. Zie de afbeelding hieronder:


Nu eerst een stukje theorie. Je hebt 4 verschillende grijstinten. De N (neutral), C (cool), T (toner) en W (warm) tinten.
De N tinten kan je overal bij gebruiken omdat deze neutraal is. De C tinten zijn goed met de koele kleuren en de W tinten zijn goed met de warme kleuren. Het is echter wel zo dat de W tint een beetje een bruin/grijze tint is en dit ook terug te zien is in de lichtere kleuren. Dit geeft dan een beetje een vintage uitstraling. Mocht je dit niet mooi vinden of dit is niet de bedoeling, kan je altijd de N tinten pakken. De T tinten gebruik ik persoonlijk nooit met het maken van schaduwen. Ik hou me meestal aan het bovenstaande.

Als je schaduwen gaat creëren heb ik een regeltje voor mezelf. Ik pak meestal de kleur in dezelfde tint of 1 tint donkerder (bijv. voor B45 pak je een C5/C6 of N5/N6). Maar ik probeer
het wel altijd even op een restje van het papier waar ik op kleur of ik de juiste tint heb.

Dan hieronder de video.Zoals in de video gezegd heb ik de afbeelding verder ingekleurd. Ik had de afbeelding al voor een tweede keer gestempeld, zodat ik er een 3D effect van kon maken. Ik heb de onderste afbeelding bewerkt met de airbrush, zodat er een lucht ontstond. Toen de luchtballon en de wolken uitgesneden en daar boven op geplakt met dit als resultaat.
De kleuren die ik heb gebruikt zijn:
Geel: Y0000-Y00-Y11-Y13-N3
Groen: G02-G03-G05-N6
Paars: BV00-BV02-BV04-C5
Oranje: YR000-YR01-YR02-W3
Rood: R24-R46-R59
Wolken: B0000-B000-B00-C1
Mandje: E51-E53-E55

Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn tutorial en dat jullie er iets van hebben geleerd. Laat het zeker even weten in een berichtje hieronder. Mocht je nog andere suggesties hebben voor een tutorial, laat het dan ook zeker weten.

Dan rest mij alleen nog om jullie een prettige zondag toe te wensen en veel plezier met het uitproberen.


donderdag 11 juni 2015

I love your costume.

Hallo lieve volgers en bezoekers van mijn blog,

Bijna weekend ^.^. Vandaag trakteer ik jullie weer op een kaartje. Ondanks dat het nog vroeg in het jaar is, ben ik toch aan de slag gegaan met een Halloween kaartje. Ik kwam deze digi tegen en ik had gelijk allemaal ideetjes voor een kaart.

Het is een kaart geworden met 2 tags. Op zo'n manier kon ik er tenminste wat bedels aan hangen hihi. Ze hebben zulke leukertjes voor Halloween.

De digi die ik heb gebruikt is van Mo Manning en heet Come Hither. Ik was eerst van plan om hem helemaal in bruintinten te maken, maar toen ik bezig was en met de cape ging beginnen had ik toch zoiets van.. nee...die cape moet gewoon zwart met een rode binnenkant zijn. En zo is hij dan ook geworden ^.^ Het papier dat ik heb gebruikt is van Carta Bella "All Hallow's Eve".


De tags heb ik gestans met mallen van Crealies. De spinnenwebben op de tags heb ik gemaakt met mijn airbrush. Ik heb rode cardstock gepakt en met het sjabloon van Dutch Doobadoo het spinnenweb erop gemaakt. Ik heb kleur 100 (Black) gebruikt om te airbrushen. Ik heb deze kleuren gekozen omdat ik ze mooi bij de cape vond passen.


Hieronder dan nog een close-up van de afbeelding.


De kleuren die ik heb gebruikt om deze Dracula in te kleuren zijn:
Huid: E40-E41-E42-E43-E44
Haar: C3-C5-C7-C9
Laarzen: E44-E47-E49
Broek: E42-E43-E44
Cape: C3-C5-C7-C9-100(Black)
Grond: W00-W1-W3-W5-W7

Ik hoop dat jullie weer een beetje hebben genoten van mijn post en lees graag wat jullie er van vinden. Bij deze wens ik jullie dan ook een prettig weekend en heel veel creativiteit toe.dinsdag 9 juni 2015

Adventure Guy

Hallo lieve volgers en bezoekers van mijn blogje,

Leuk dat jullie weer komen kijken. Het weekend is alweer voorbij. Wat een schitterend weer hebben we gehad zeg. Vrijdag was mij iets te warm, maar ach, dan heb je een goed excuus om lekker binnen te hobby-en, want daar is het koel hihi.

Ik ben aan de slag gegaan met een Shape Art mal van Dutch Doobadoo, de koffer. Ik had geen idee dat hij zo leuk was hihi. 

De digi is er 1 van Mo Manning genaamd Adventure Guy. Ik vond het wel een toepasselijk plaatje voor dit koffertje. 


Aan het handsvat heb ik een label gehangen met een sticker erop "baggage claim" Ook heb ik een bedel eraan gehangen van een wereld bolletje en wat lintjes. Nog wat toepasselijke woord stickers van een vel van Bo Bunny aan de voorkant geplakt.


Hieronder nog een close-up van de digi gekleurd met mijn Copics natuurlijk ^.^


De gebruikte kleuren zijn:
Huid: E00-E11-E13
Broek: BG70-BG72-BG75-BG78
Jas: E30-E31-E55
Rugzak: YR12-YR15-YR18
Overhemd: B91-B34-B97
Schoenen: E81-E84-E87
Landkaart: B000-B00-B21, G40-G43, E41-E42-E43
Flacon: YG91-YG93-YG95
Zaklamp: R24-R27-R29

Ik hoop dat ik jullie weer een beetje heb kunnen inspireren om aan de slag te gaan met jullie Copics. Dan wens ik jullie jullie bij deze een hele prettige dag en tot de volgende keer maar weer.maandag 1 juni 2015

If friends were like flowers....

Hallo lieve volgers en bezoekers van mijn blog,

Wat leuk dat jullie vandaag weer eens komen kijken hier op het blog. Afgelopen vrijdag mocht ik weer een kaart plaatsen op het Copic Marker Benelux blog. Deze wil ik dan ook heel graag met jullie delen.

Ik heb de digi Tiger Lily Sprite gebruikt van Aurora Wings. Die Sprite digi's blijven toch schattig om mee te werken. Na een tijdje te hebben gegoogled naar een mooie tiger lily heb ik gekozen voor een oranje. Dit is een kleur die ik niet snel pak, dus dan heb je toch nog een beetje een uitdaging.

Toen ik haar eenmaal gekleurd had, moest ik nog iets met de achtergrond. Hier had ik nog niet over na gedacht. Dit doe ik meestal voor ik ga kleuren zodat ik de kleuren kan aanpassen naar mijn achtergrond papier. Nu ben ik erg blij dat ik een airbrush heb. Ik heb hem nog niet zo lang, dus hier en daar zal je vast wel een schoonheids foutje zien. Maar ben toch wel tevreden over hoe mijn achtergrondje geworden is. De mask stencil die ik heb gebruikt is er 1 van Crealies. De stempels zijn van Noor! Design genaamd Cherry Blossom Tree


De kleuren die ik heb gebruikt zijn:
Huid: E0000-E000-E00-E11-E13-R20
Oranje: YR14-YR18-E09 (Ook gebruikt voor het airbrushen)
Groen: G40-G82-G94
Stampers: E47-E25

Hier nog een close-up van de afbeelding. Is ze niet schattig??


Ik hoop dat ik jullie een beetje heb kunnen inspireren met mijn kaart en dat jullie lekker aan de slag gaan met het kaarten maken. Dan wens ik jullie bij deze een prettige avond toe en tot de volgende keer maar weer.