Volgers

donderdag 28 juni 2012

boekenlegger

Hallo lieve mensen en wat leuk, ik heb er een nieuwe volger bij namelijk Hetty. Van harte welkom op mijn blogje Hetty, leuk dat je mijn volger bent geworden. Ik hoop dat je inspiratie kunt opdoen op mijn blog.
Voor vandaag heb ik iets anders namelijk een boekenlegger. Ik heb hem gemaakt voor de challenge van Fadengrafik. Het moest een boekenlegger worden met een borduursel erop. Het borduurpatroon is van Chris Bosmans uit Hobbydols 68. Ik heb het geborduurd met Madeira Rayon borduurgaren. Nog een stukje lint van de Blokker en wat leuke stickertjes erbij van Starform. De stans voor de boekenlegger is van Tim Holtz.
Lees graag weer wat jullie ervan vinden.


Groetjes Alexandra

maandag 25 juni 2012

bloemenkaart

Hallo lieve mensen,
Vandaag weer een kaartje gemaakt. Dit keer geen borduurtje, maar wel een leuk kaartje. Hij komt uit een boek dat ik bij de Action vandaan heb, namelijk 3D & Piramide JBS Collection. Het is een heel leuk boek.
Ik hoop dat jullie het kaartje ook leuk vinden. Lees graag weer jullie reacties.


groetjes Alexandra

zondag 24 juni 2012

lekker knutselen met het natte weer

Hallo lieve bezoekers, 
vandaag maar weer een dagje fröbelen met dit natte weer. Helaas ligt het beitswerk dan weer stil, maar ik ben toch nog productief bezig geweest. Toen ik vanmorgen op stond heb ik eerst natuurlijk een bakkie koffie gedronken en ben toen mijn hobbykamertje in gedoken aangezien het met bakken uit de hemel kwam. Ik was een aantal weken geleden al begonnen met het lamineren van de borduurpatronen van de Hoobydols. Ik had dit bij een vriendin gezien en vond het eigenlijk wel een goed idee. De borduurpatronen kan je op zo'n manier vaker gebruiken. Nu heb ik nog wel aardig wat Hobbydol boekjes (alle boekjes waar borduurpatronen in staan) dus ben ik een tijdje bezig geweest. Gister heb ik het weer opgepakt en vandaag ben ik ook nog even verder gegaan. Het is nog niet af, maar ben al een heel eind gekomen. Op eengegeven moment was ik het zat en ben ik een kaartje gaan maken. Ik heb hem ook zowaar afgekregen hihi. Dat was alweer een tijd geleden. Rond 20:00u begon hier het zonnetje te schijnen en hebben we nog een aantal plankjes gebeitst, maar niet zoveel als dat we gehoopt hadden. Het eind komt nu echter wel in zicht. Als het weer mee blijft zitten, kunnen we zaterdag de schuur zetten. Maar genoeg daarover, nu een verhaaltje wat bij mijn kaart hoort hihi.
Tijdens het lamineer proces kwam ik het boekje Allround borduren van Jenine Siemerink tegen. Ik dacht bij mezelf, het volgende kaartje wat ik ga maken komt uit dat boekje. En ja hoor, hij is er ook gekomen. Het is een kaartje met een beetje van mezelf en een beetje van Jenine. Ik heb hem niet helemaal nagemaakt. Ten eerste omdat ik de spullen er niet voor heb en ten tweede omdat ik het niet leuk vind om iets na te maken. Er moet altijd wel iets van mij inzitten hihi anders is de kaart niet uniek natuurlijk. Het borduurtje is dus van Jenine, de stans van Marianne design, de embossing folder is van Cuttlebug, het garen van Madeira Rayon en Mettler. Nog wat strassteentjes en roosjes erop en klaar is de kaart. Ik vind hem zelf echt super schattig, maar ben natuurlijk benieuwd wat jullie ervan vinden.


Met deze kaart doe ik mee met de volgende challenges:

lieve groetjes Alexandra

zaterdag 23 juni 2012

In de kerstsferen...

Hallo lieve mensen, leuk dat jullie de weg naar mijn blog weer hebben gevonden. Aller eerst wil ik jullie bedanken voor alle lieve berichtjes die jullie voor mij achter laten, ik lees ze altijd met veel plezier en zit altijd te glunderen achter mijn pc-tje als ik ze lees.
Gisteren was ik begonnen met het inkleuren van een stempel van Penny Black, maar toen ik eenmaal klaar was met inkleuren, was mijn inspiratie ook weg dus heb ik hem aan de kant gelegd. Toen ik vanavond mijn hobbykamertje inliep en het afdrukje zag liggen schoot er ineens inspiratie door mijn hoofd hihi. Ik ben gaan zitten en ben niet gestopt tot het ideetje in mijn hoofd voor me lag... klaar en wel.
Het stempelafdrukje is dus van Penny Black, het achtergrond papier is van Joy en de kerstbal, kerstklok en de embosmal zijn van Marianne Design. Hij is precies zo geworden zoals ik had verwacht, heel leuk dus. Wat vinden jullie??


Groetjes Alexandra

woensdag 20 juni 2012

zomers kaartje

Hallo allemaal en leuk dat jullie mijn blog weer komen bezoeken. 
Ik heb de laatste tijd weinig tijd over om te freubelen zoals jullie wellicht weten, maar zo tussendoor probeer ik toch nog een kaartje te maken voor mijn ontspanning. 
Ik heb er vandaag weer een kaartje afgemaakt. Ik ben er twee dagen mee bezig geweest hihi. Normaal gesproken gaat het een stuk sneller, maar ach het is niet anders. Het beitsen moet ook doorgaan, anders komt de nieuwe schuur er nooit te staan. Het goede nieuws is dat de stapel met nog te beitsen hout steeds kleiner wordt (gelukkig maar) en de stapel met gebeitst hout steeds groter.
Het is dit keer een easel-kaart geworden, met hoekjes, blaadje en bloemetje van Marianne design. Het plaatje is van een A4 blok van de Action. 


Hoor graag weer wat jullie ervan vinden.
groetjes Alexandra

zondag 17 juni 2012

mijn eerste poging voor een Tag

Hallo lieve mensen, leuk dat jullie je weg weer hebben gevonden naar mijn blog. 
We zijn een weekendje weg geweest dus heb eigenlijk niet gefreubeld. Wel heb ik donderdagavond nog even zitten knutselen en heb toen mijn eerste poging tot het maken van een Tag gedaan. De stans voor de Tag is van Tim Holtz, de boom, de blaadjes en het hekje zijn van Marianne en dan natuurlijk het stempeltje van Magnolia.


Ik vind hem wel geinig geworden en hoop dat het in de toekomst nog beter gaat lukken, maar je weet wat ze zeggen oefening baart kunst, dus we gaan gewoon door met oefenen. Ik lees graag jullie berichtjes weer.

groetjes Alexandra

woensdag 13 juni 2012

alle uiltjes op een stokkie...

Hallo lieve mensen, leuk dat jullie weer even komen kijken op mijn blogje. Voor vandaag heb ik een Easel-kaartje met twee uiltjes gemaakt. Het is een mannenkaart, dus wel een beetje kaal, maar aan de andere kant ook wel erg leuk. Het takje is gemaakt met een Martha Stewart pons en de stans is van Spellbinders Nestabillaties. Zo en dan nu maar naar de wedstrijd Nederland-Duitsland gaan kijken. Ik denk wel dat we gaan winnen (tenminste dat hoop ik) Ik ben niet zo'n voetbal fanaat, maar met EK of WK ben ik toch wel voor Nederland hihi.
Ik hoor graag weer wat jullie ervan vinden.


groetjes Alexandra

maandag 11 juni 2012

Apie kijken

Zoals ik jullie al had verteld, heb ik tussen de bedrijven door nog een borduurtje had gemaakt. Ik heb dan nu eindelijk de kaart af waar het borduursel(tje) op zit hihi. Het was een heel werk om het geborduurd te krijgen, maar het resultaat is echt leuk (vind ik zelf). Ook eindelijk de wiebeloogjes weer een keertje gebruikt, blijven leuke dingen. Het patroon is van Joke de Vette uit het bokje Uitdagingen met borduren op papier (nou dat was het inderdaad wel). De randpons is van Martha Stewart, het achtergrondpapier is van Balkan Roses en de label van Marianne Design.
Met dit kaartje doe ik mee met de Challenge van Fadengrafiek:16. challenge - Motivkarten


Hoe vinden jullie hem geworden?
groetjes Alexanda

zondag 10 juni 2012

Een projectje

Zo vanavond een vrije avond, dus dan maar lekker freubelen. Ik had de vraag gekregen om een kaart te maken voor iemand die 65 werd. Zijn hobby's waren boten, voetbal en fietsen(race fiets). Nu had ik in Hobbyjournaal 86 een hele leuke boot gezien en dacht dan ga ik die maken. Het was een beetje buiten mijn comfort-zone, maar het was wel heel erg leuk om te doen. Ik moet zeggen het was wel even puzzelen. De bootkaart is heel leuk, maar blijft niet zo maar staan hihi. Nu had ik net een leuke mal gekocht van Joy, namelijk de kaartenstandaard mal. Ook heb ik de mal van het ankertje gebruikt van Marianne Design (die vind ik zo gaaf geworden).
Nou hier is ie dan. Ik vind hem best wel goed gelukt eigenlijk. Hoe vinden jullie hem?


groetjes Alexandra

Bedankt!

Zo ik heb eindelijk weer een kaartje wat ik jullie kan laten zien. Ik heb helaas de afgelopen 1,5 week niet zoveel tijd gehad om te freubelen omdat we een nieuw tuinhuisje hebben gekocht. We zijn hem eerst aan het beitsen voordat we hem in elkaar gaan zetten. Wat een karwei is dat zeg. We zijn nu ongeveer op de helft van het hout, dus hebben nog even te gaan. Ik moet wel zeggen als het huisje staat, kan ik geen kwast meer zien pffff.
Deze kaart heb ik tussendoor gemaakt. Het is geen moeilijke kaart, maar wel heel toepasselijk voor de persoon waarvoor hij bedoeld was. Ik heb tussendoor ook nog wel een beetje geborduurd, maar die kaart is nog niet af. Als het mee zit, ga ik die vanavond afmaken en dan laat ik hem nog even zien.

Hier is in ieder geval de kaart, hoor graag weer wat jullie er van vinden.


groetjes Alexandra

woensdag 6 juni 2012

gewonnen bij de Creatieve Zebra

Ik lees net dat ik heb gewonnen bij de Creatieve Zebra... jeetje dat moet ik even laten bezinken. Ik heb nog nooit gewonnen... Wel leuk, Ik mag de banner van de Creatieve Zebra op mijn blogje zetten en dat heb ik dan ook gedaan. Ik heb gewonnen met deze kaart.


groetjes Alexandra